torsdag 3 januari 2019

Hett i hyllan #177


Dags att presentera en hyllvärmare i Monikas Hett i hyllan. Hon säger

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

-------------------------

Jag har plockat fram ett loppisfynd igen


Det nakna hjärtat av Lisa Tucker (titeln är länkad till förlagets sida och där finns mer info om boken)
Baksidestext:
"En känd amerikan försvinner från Los Angeles med sina två barn, Dorothea och Jimmy. Han tar dem med till ett bergigt och bortglömt hörn av New Mexico, där de får växa upp avskärmade från omvärlden.
I denna fristad finns allt man kan önska sig av tv, datorer, radio eller tidningar. Barnen är extremt överbeskyddade, de får inte ens gå i skola och träffa jämnåriga utan undervisas av fadern.
Dorothea är tjugotre när hon lämnar hemmet iklädd femtiotalskläder och utan nutida referenser möter hon storögt sin omvärld. Hon är på jakt efter sin bror som rymt hemifrån. Sökandet blir en resa fylld av upptäckter som så småningom leder henne fram till sanningen om familjens förflutna och den fasansfulla händelse som brutalt förändrade hennes fars liv."
Den här boken köpte jag 2013 på en bakluckeloppis (som vanligt) och när jag läser baksidestexten så förstår jag precis varför jag fastnade för den här boken. Den låter ju faktiskt väldigt intressant och spännande! Att den förblivit oläst beror nog på det gamla vanliga "så många böcker, så lite tid", men det börjar nog bli dags att jag läser den här boken snart.

6 kommentarer:

 1. Den låter onekligen intressant. Och upprörande.

  SvaraRadera
 2. Den boken kände jag inte till. Verkar intressant.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hade glömt bort den helt men nu är jag jättesugen på att läsa den

   Radera