torsdag 26 april 2018

Hett i hyllan #141

Hyllvärmare

Dags att plocka fram och visa upp hyllvärmare i Monikas Hett i hyllan. Hon säger

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

--------------------

Den här gången var jag och rotade längst bak i pockethyllan och hittade den här


Hyllvärmare Främmande Jord av Jhumpa Lahiri

Främmande jord av Jhumpa Lahiri (titeln är länkad till förlagets sida och där finns mer info om boken)
Baksidestext:
"I åtta berättelser om några indiska invandrarfamiljer i USA skapar Jhumpa Lahiri små gnistrande universum. Under vardagens lugna yta vibrerar spänningarna mellan generationerna bär hemlandets traditioner krockar med det nya landets sätt att leva. Med inlevelse, skarp iakttagelseförmåga och absolut gehör ger hon en levande bild av identitet, längtan, starka familjeband och inte minst kärlek."


Den här har jag köpt före 2012 eller under år 2012, dvs innan jag började hålla koll på vad jag köper och när. Att det är noveller var nog en delorsak till att jag köpte den, jag har ju länge varit medveten om att jag borde läsa fler noveller. Och det är också en av orsakerna till att den här nog stannar kvar i bokhyllan så jag kan läsa den när jag har lite tid över.




5 kommentarer:

  1. Tycker jag känner igen författaren, men har inte läst något av henne.

    SvaraRadera
  2. Den låter intressant. Tack för tipset.

    SvaraRadera
  3. Jag har läst en bok av henne och den var mycket bra!

    SvaraRadera
  4. En novellbok är bra. Den kan en läsa under lång tid och till slut bli klar.

    SvaraRadera