söndag 19 februari 2017

Återbetalning av Ann-Sofie Kempe

Titel: Återbetalning
Författare: Ann-Sofie Kempe
Format: Häftad
Antal sidor: 283
Förlag: Ann-Sofie Kempe/Vulkan förlag
Recensionsexemplar

"Hanna Bergstedt har nyligen blivit vd för Axabanken. Under sin karriär har hon, genom sitt tuffa agerande i jakten på högre vinst och framgång, skaffat sig många fiender. Den enda riktigt pålitliga vännen är siamesen Elof, eller...?

Staffan Westman och Gunilla Ovin är trotjänare över femtiostrecket i en bank som inte längre uppskattar deras tjänster. Marknadschef Martin Landén vaknar upp till en ny spelplan och ekonomichef Örjan Kjellströms hemligheter förbryllar. Men framför allt, går det att lita på säkerhetschef Janne Garpenberg?

Vem får revansch och är hämnden så ljuv som det sägs? Det här är en historia om maktbegär och längtan efter att få ge igen."

--------------------

Jag gillar ju att prova författare vars böcker jag inte läst tidigare, så jag blev väldigt glad när jag fick förfrågan från den här författaren om jag ville läsa hennes bok. Ann-Sofie Kempe har själv arbetat inom branschen som hon skriver om och sådant bådar alltid gott.

Det finns en hög igenkänningsfaktor för mig här, jag tycker att jag känner igen många av personlighetstyperna även från andra branscher, chefen med de hårda nyporna, trotjänaren som tror sig sitta säkert osv osv. Överhuvudtaget tycker jag att karaktärerna är riktigt verkliga och trovärdiga.
Kontorsmiljön och relationerna mellan de olika karaktärerna träffar också mitt i prick.

Berättelsen är intressant och som läsare drivs jag hela tiden framåt i min önskan att få veta för vem det till slut brister och hur. Och jag gissade faktiskt fel, men det är nog inte så konstigt med tanke på hur många möjligheter det fanns.

Återbetalning är en lättläst och spännande berättelse där man hela boken igenom vet att något kommer att hända men där slutet ändå kommer som en överraskning. Jag ser fram emot fler böcker av den här författaren!

Tack Ann-Sofie Kempe för rec.exet!Återbetalning finns att köpa hos t ex

Adlibris Häftad
Bokus Häftad
CDON Häftad1 kommentar: