lördag 10 juni 2017

Recension: Bakom din rygg av Sofie Sarenbrant

Titel: Bakom din rygg
Författare: Sofie Sarenbrant
Format: Inbunden
Antal sidor: 396
Förlag: Bookmark förlag
Recensionsexemplar

"Allt förändras när Angelina börjar jobba på Salong De Luca, Östermalms hetaste frisörsalong. Ägaren Stefano har bara ögon för henne och ser inte längre åt sin kollega Jenny. Driven av svartsjuka bestämmer sig Jenny för att ta reda på vem som döljer sig bakom Angelinas perfekta fasad.

Samtidigt hittas en av salongens kunder mördad, och det dröjer inte länge förrän ytterligare ett dödsfall sker. Under den välpolerade ytan utvecklas ett farligt psykologiskt spel som hotar att ödelägga liv. Misstankarna växer sig allt starkare, men sanningen avslöjas inte förrän det är alldeles för sent."

--------------------

Bakom din rygg är första fristående delen i en planerad trilogi. Jag har läst några av Sarenbrants böcker tidigare, men de fungerade inte riktigt för mig. Men nu är det dags att prova igen när hon ger sig i kast med spänningsgenrén.

Jag tyckte att det kändes lite annorlunda att handlingen utspelar sig på en frisörsalong - det är inte precis vad man föreställer sig när an tänker på spänningsromaner. Men vid närmare eftertanke så känns nog platsen ändå ganska lämplig. Det här me frisörsalonger och frisörer är lite speciellt, man sitter där och pratar om alt och lite till med en egentligen vilt främmande människa. Jag satt ibland och lyssnade hos min tidigare frisör som hade nästan bara stamkunder (hade hållit på länge i yrket) och hon visste nog mer om sina kunder än många av deras vänner. Visserligen var hon själv också väldigt öppen om sig själv, men det berodde nog mycket på att det här var människor hon klippt under lång tid.
På Salong De Luca är det inte riktigt lika lättsamt, istället är stämningen rätt så spänd med rivalitet och svartsjuka som ligger och lurar i bakgrunden. Man förstår ganska snart att Jennys misstänksamhet mot Angelina är nog ganska välgrundade. Men hur långt är hon beredd att gå?
Hur långt är Angelina beredd att gå för att bevara sina hemligheter? Både Angelina och Jenny är intressanta personer att följa och försöka gissa sig till hur de kommer att reagera i olika situationer. Stefano däremot är nästan skrattretande, riktigt så korkad får man helt enkelt inte vara.

Boken är väldigt lätt- och snabbläst och de nästan fyrahundra sidorna bara flyger förbi. Jag tycker mycket bättre om Bakom din rygg än den här författarens tidigare böcker och jag är väldigt nyfiken på nästa del i trilogin som jag definitivt vill läsa.

Mer info om författaren och hennes böcker finns på Sofie Sarenbrants websida

Tack Bookmark förlag för rec.exet!
Bakom din rygg finns att köpa hos t ex

Adlibris Inbunden/E-bok
Bokus Inbunden/ Inbunden Limited Edition/E-bok
CDON Inbunden


4 kommentarer:

 1. Jag tyckte också om boken. Gillade greppet att växla perspektiv genom de tre huvudpersonerna. Men jag undrar verkligen hur man gör en trilogi av detta.

  SvaraRadera
 2. Den här måste jag läsa! Var inte riktigt medveten om att det är första delen i en trilogi, men det gör ju bara saken bättre!

  SvaraRadera
 3. Jag tröttnade efter halva boken. Jag tyckte att de olika perspektiven var mycket irriterande. Det skapade en så liten värld. Sarenbrants tidigare böcker tyckte jag mycket bättre om.
  Stina

  SvaraRadera
 4. När kommer nästa bok i trilogin

  SvaraRadera