söndag 24 juni 2018

En smakebit på søndag - Holländarn

Det har varit en riktig klassisk svensk midsommarhelg, dvs kallt och regnigt. Men det finns lite positivt med det också - när det är sånt väder är det skönt att hålla sig inomhus. Och då kan man läsa så mycket man orkar. Så lördagen satt vi, maken, brorsan och jag, och läste nästan hela dagen. På lördag kväll klarnade det upp lite så jag hoppas verkligen att det blir lite bättre väder på söndagen. Men söndagen börjar med  En smakebit på søndag som anordnas av Betraktninger ~ tanker om bøker. Det går ut på att man ska bjuda på en smakbit från boken man läser och det finns bara en regel = no spoilers!

-------------------------

Min smakbit kommer från sidan 31 i Holländarn av Birgitta Bergin (titeln är länkad till förlagets sida och där finns mer info om boken)"Kan du tänka dig, Karin! Stina vill släktforska! Kan du förstå hur man kan komma på något så dumt!"
Koppen i min hand slinter plötsligt och ramlar rätt ner i golvet. "Nej" Knät knakar som vanligt när jag hastigt böjer mig ner för att plocka upp, men konstigt nog höll koppen. Tack och lov, jag älskar just den koppen. Innehållet sprider sig dock effektivt, det är kaffefläckar långt uppe på köksskåpen. "Fan också!"
"Svär inte är du snäll", kommenterar mamma slött och ointresserat. Som om hon vill påskina att hon struntar i om jag svär eller inte men att hon ändå måste poängtera olämpligheten med svordomar. Jag orkar inte bemöta henne, torkar bara upp och får tid att tänka på vad hon just sa.
Stina vill släktforska.
Min brors äldsta dotter. Varför vill hon det? För att hon kanske är den enda i familjen som vågar stå för att hon undrar över hur Arne kom in i bilden en gång för länge sedan och vad som hände med ... mannen som är min och Johnnys riktiga pappa?"14 kommentarer:

 1. tack för smakbiten, jag blir nyfiken.

  SvaraRadera
 2. Har sett den här boken en del i mitt flöde den senaste tiden. Vet inte än om jag är nyfiken eller ej :)

  SvaraRadera
 3. Tack för smakbiten. Den här läste jag alldeles nyss.

  SvaraRadera
 4. En bok jag faktiskt nyligen läst. Tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 5. Den här har jag blivit lite nyfiken på. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 6. Det bruker være vind og regn på midtsommerfeiringen her og. Men for en gangs skyld hadde vi ganske nydelig vær. Vi hadde lånt båt, så det var deilig å være på vannet og være med på feiringen :-)
  Ha en riktig fin søndag!

  SvaraRadera
 7. Tack för smakbiten, den här ligger i läshögen. Håller helt med om fördelen med regn och kallt!

  SvaraRadera
 8. Hej, denna bok finns på min lista på böcker jag vill läsa. Helt klart intressant, tack för smakbiten

  SvaraRadera
 9. Tack för smakbiten. Är otroligt nyfiken på den boken.

  SvaraRadera
 10. Släktforskning har jag blivit mer och mer intresserad av, min familj påstår att det är ett ålderstecken.

  SvaraRadera
 11. har sett denna på många bloggar. släktforska är väl inte fel. men intresset brukar komma med åren, tror jag. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 12. Tur att koppen höll.
  Man kan betala någon för att släktforska åt en, men då riskerar man att behöva betala två gånger. Första gången för att de tagit fram information om ens släkt, andra gången för att de ska hålla tyst om vad de hittade ;)

  SvaraRadera
 13. Undrar vilken hund som ligger begraven där :)

  SvaraRadera
 14. Tack för smakbiten! Den boken gillade jag mycket.

  SvaraRadera