torsdag 28 juni 2018

Hett i hyllan #150Idag blir det varmt (det var redan 20 grader vid 07.00-tiden) så det är bäst att försöka få undan lite innan det blir riktigt hett och man inte orkar nånting längre. Alltså är det dags för Monikas Hett i hyllan. Hon säger

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

--------------------

Den här gången fick det bli ett loppisfynd tillI kloka kvinnors sällskap av Célestine Vaite (titeln är länkad till förlagets sida och där finns mer info om boken)
Baksidestext:
På Tahiti är det allmänt känt att kvinnor är klokast, särskilt mödrar. Materena vet allra bäst, ala tycker så, alla utom Materenas dotter Leilani.
Materena är höggravid när hon får anställning som städerska och strax därefter föder hon sin lilla dotter. Så fort hon kan börjar Matereni jobba igen. Hon är stolt över att vara städerska men drömmer om en annan framtid för sin dotter Leilani. Dottern är en utmaning från den allra första stund. Ju äldre Leilani blir desto mer ifrågasätter mor och dotter varandra. Materena är övertygad om att hennes dotter kommer att växa upp till att bli en smart kvinna som inte kommer att finna sig i några dumheter. Men när Leilani träffar sin första kärlek, måste Materena försöka förstå att hennes dotter behöver finna sin egen väg."Den här köpte jag sommaren 2013 på Bakluckeloppisen på Täby Galopp. Jag är alltid ute efter något lagom lättläst att ha som sovrumsbok och den här kändes nog ganska perfekt för det. Jag hade helt glömt bort att den fanns i bokhyllan men nu tar jag fram den och lägger så att den syns, för visst verkar det vara en bok som är lagom lättläst att läsa innan man somnar?


4 kommentarer:

 1. Aldrig hört talas om boken, men glad flicka

  SvaraRadera
 2. Det där var en okänd bok för mig. Den verkar helt klart av det lättlästa slaget.

  SvaraRadera
 3. Har aldrig hört talas om den och omslaget gör nog att jag inte hade plockat upp den :)

  SvaraRadera
 4. De har jag läst för några år sen. Och har för mig att det var en mysigt läsning.

  SvaraRadera