torsdag 21 juni 2018

Hett i hyllan #149


Det är inte klokt hur snabbt tiden går, det är ju redan torsdag! Och torsdagen börjar med Monikas Hett i hyllan. Hon säger

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

-------------------

Surprise, surprise! Boken jag plockat fram idag är inte ett loppisfynd!

Tiga är guld av Lyndsay Faye
Baksidestext:
" Lyndsay Faye slog igenom med New Yorks gudar, et tät och rafflande kriminalhistoria från mitten av 1800-talet, som hyllades för sin inlevelsefulla och trovärdiga skildring av New York.
I Tiga är guld återvänder hon till den irländske polismannen Timothy Wilde och hans kamp för överlevnad i en stad präglad av fattigdom och konflikter mellan olika invandrargrupper.
Med två decennier kvar till slaveriets avskaffande blomstrar människohandeln i USA. När en grupp slavhandlare kidnappar en familj dras Wilde och hans bror Valentine in i ett nät av intriger där människor satt i system att tjäna pengar på andras lidande."

Jag hade läst första delen, New Yorks gudar (titeln är länkad till recensionen) i början på 2015, och tyckte den var väldigt bra och ville läsa fortsättningen också. Alltså beställde jag den här direkt så det inte skulle gå så lång tid mellan böckerna, men den blev visst stående i bokhyllan istället. Jag är fortfarande väldigt sugen på att läsa den så jag måste nog lägga fram den så att jag inte kan missa den nästa gång jag letar efter något att läsa.

4 kommentarer:

  1. Jag tror jag har den i hyllan också

    SvaraRadera
  2. Lyndsay Faye har jag inte läst något av, men jag är lite nyfiken på henne.

    SvaraRadera
  3. Har både denna och första boken i hyllan. Inte lästa så klart men väldigt taggad på att läsa dem snart.

    SvaraRadera