torsdag 14 juni 2018

Hett i hyllan #148


Jag var visserligen uppe en sväng strax före 06.00 men la mig igen och somnade om och det slutade med en riktig sovmorgon. Jag ska försöka komma igång nu och dä börjar jag med Monikas Hett i hyllan. Hon säger

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

------------

För en gångs skull har jag plockat fram en bok som inte är köpt på loppis


Miniatyrmakaren av Jessie Burton (titeln är länkad till förlagets sida och där finns mer info om boken)
Baksidestext:
"En höstdag 1686 knackar artonåriga Nella Oortman på dörren till ett stort hus i Amsterdams rikaste kvarter. Nella har anlänt från landet för att påbörja sitt nya liv som hustru till den framgångsrike köpmannen Johannes Brandt, men möts istället av hans bitska syster Marin.
Först senare dyker Johannes upp - och ger henne en bröllopspresent utöver det vanliga: en exakt kopia av deras hem i form av ett kabinettskåp. Skåpet ska inredas av en gåtfull miniatyrmakare, vars pyttesmå skapelser visar sig spegla sina verkliga motsvarigheter på överraskande sätt.
Nella blir till en början förbryllad av den slutna världen i hushållet Brandt, men i takt med att hon uppdagar dess hemligheter förstår hon vilka allvarliga faror som hotar dem alla. Håller miniatyrmakaren deras öde i sina händer? Och kommer hon i så fall vara nyckeln till deras räddning eller orsaken till deras fall?"


Den här boke köpte jag 2016  hos en av nätbokhandlarna. Jag fick ett Black Friday-erbjudande per mail och för en gångs skull gav jag efter för frestelsen och beställde ett par böcker som jag verkligen ville ha. Att den här sen fått stå oläst i bokhyllan är obegripligt, för jag ville ju verkligen läsa den. Och jag vill fortfarande läsa den så den stannar i bokhyllan.

2 kommentarer:

  1. Den där har jag funderat på att läsa, hört den ska vara bra.

    SvaraRadera
  2. Åh, den har jag varit så nära att köpa så många gånger :)

    SvaraRadera