fredag 29 juni 2018

Recension: Generalens älskarinna del 1 av Lisa Hågensen

Titel: Generalens älskarinna
Serie: Purebred bok 3, del 1/2
Författare: Lisa Hågensen
Format: Häftad
Antal sidor: 246
Förlag: Fusce förlag
Recensionsexemplar

"Staden Pandor vilar mellan höga berg, och på ett av dem ruvar Högborgen, där den fruktade Generalen styr över die Herrenvolks armé och regionens alla dödsläger. När Whanzi förs till Pandor Camp väntar henne inget annat än hårt arbete, svält och död. Men Whanzi är ingen vanlig femtonåring, och lyckas efter en osannolik flykt ta sig till motståndsrörelsen. De skickar ut henne på ett uppdrag som - om hon lyckas - kan ge dem verktygen att krossa die Herrenvolk.
Men Whanzi kan inte glömma vännerna från Olympo. Var tog de vägen, Laban, Thorbi och Piero? Vad hände egentligen med Dora? Whanzi hamnar i en värld av spioneri, intriger och mord, och måste utstå många fasor innan de alla är tillsammans igen."

-------------------

Jag läste de två tidigare delarna i serien under hösten/vintern 2017 och har nu bara väntat på nästa del. Den här tredje och avslutande boken är uppdelad i två delar. Jag har valp att skriva om dessa två delar separat istället för att skriva om dem i en och samma recension.

Världsbygget går vidare och det blir ännu mer tydligt hur Herrefolket tagit till sig väldigt mycket av tänkandet från det de hittat om gamla "civilisationer" och använder det i sin ideologi om världsherravälde. För mig, som är äldre, är ju mångt och mycket självklarheter och nånting jag vet en del om och har åsikter om, men kanske att unga idag har lättare att ta till sig vissa saker på det här sättet istället för att rakt av läsa historieböcker.

I den här tredje boken får man följa Whanzi och det hon går igenom för att överleva i en värld som inte accepterar hennes typ av människor. Persongalleriet utökas något men än så länge är det hanterbart utan större problem.
Värre är det med alla  olika länder/områden, jag önskar faktiskt att det hade funnits en karta med de olika länderna någonstans i boken, det hade underlättat.

Generalens älskarinna del 1 är en spännande och lättläst och får mig verkligen sugen på att sätta igång med del 2.

Tack Lisa Hågensen för rec.exet!

Mina recensioner av de tidigare delarna i serien

Flykten från Olympo
Herrefolket

Generalens älskarinna del 1 finns att köpa hos t ex

Adlibris Häftad
Bokus Häftad
CDON Häftad


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar