fredag 15 juni 2018

Recension: Allt har sitt pris av Jan-Eric Boo

Titel: Allt har sitt pris
Serie: Pristrilogin
Författare: Jan-Eric Boo
Format: Pdf
Antal sidor: 166
Förlag: Word Audio Publishing
Recensionsexemplar

"När chefen för gränspolisen i polisregion Syd skjuts ihjäl i Malmö och mördarna själva mördas strax därefter, kallas den pensionerade kriminalinspektören Michael Lundell åter in i tjänst. När motivet så småningom anas inser Lundell och kollegan Mirka Salo att de har att göra med något betydligt allvarligare än bara mord. Vem försöker dölja sanningen? Finns motivet i polishuset? När Almedalsveckan och det svenska riksdagsvalet närmar sig blir det en kamp mot klockan där rikets säkerhet i slutändan står på spel och krafterna bakom morden sakta framträder."
--------------------------
Jag läste andra delen i den här trilogin för ca ett år sedan och hade då tänkt mig att försöka hinna med att läsa första delen också vid något tillfälle, men tyvärr blev det inte så. Nu tog i alla fall författaren komtakt i och med att tredje delen skulle ges ut och undrade om ja ville läsa den också, och det ville jag definitivt.

Precis som med första delen slås jag direkt av hur otroligt trovärdig berättelsen är och den här gången också hur väldigt aktuell den är. De senaste tiden har det ju varit dödsskjutningar lite här och var, det är gänguppgörelser, familjefejder och även poliser har skadats vid vissa tillfällen.

Det jag också uppskattar med de här böckerna är beskrivningarna av polisens utredningsarbete och att fokus läggs mer på brottet och polisens arbete än på huvudpersonernas privatliv. Å andra sidan kan det emellanåt bli lite för mycket och berättelsen blir då nästan lite dokumentär och saktar ner i tempo.

Allt har sitt pris är en intressant, spännande och lättläst bok där författarens yrkeskunskap som polis lyser igenom klart och gör berättelsen väldigt trovärdig. Pristrilogin är definitivt en läsvärd serie!

Tack Jan-Eric Boo för rec.exet!

Min recension av del 2 i serien
Döden har sitt prisAllt har sitt pris finns att köpa hos t ex

Adlibris E-bok
Bokus E-bok
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar