onsdag 20 juni 2018

Recension: Demonviskaren av Lovisa Wistrand

Titel: Demonviskaren
Serie: Alvblodstrilogin
Författare: Lovisa Wistrand
Format: Inbunden
Antal sidor: 464
Förlag: Whip Media
Recensionsexemplar

"Iszaelda måste återuppväcka Akares. Tillsammans med Acranta ger hon sig in i dödsvärlden Saxx för att finna honom. Ett kvickt uppdrag blir en härva av missförstånd och faror; överleva. En arkaisk ceremoni, demoner, en jakt på sanning och ett hav av blod. Var är Akares?
Keelan vet att förhållanden mellan alv och drake är lika med dödsstraff. Ändå blir han förälskad i någon han aldrig borde ha tittat åt. Känslorna leder honom till våghalsiga beslut - till häxor, lögner och de mystiska dimmorna i Eytherlarn. Snart finner han sig fångad under en fruktansvärd förbannelse.
Vad gör man när allt känns som mörkast? När ens egen kropp börjar förändras och ens blotta närvaro är en fara för andra? Och när man gjort något så hemskt, att ingen någonsin får veta..."

--------------------

Demonviskaren är andra delen i Alvblodstrilogin. Jag läste första delen, Drakviskaren, för ca 6 månader sedan och jag älskade den så jag hade väldigt höga förväntningar på den här boken.

Jag hade lite svårt att komma in i boken, men mer jag läste desto bättre gick det. Men jag tror det hela hade gått lite snabbare om det funnits någon typ av sammanfattning i början på vad som hänt dittills, eller om jag läst de två böckerna direkt efter varandra utan att ta någon paus. Sen är ju också en delorsak på grund av min ovana med fantasy så tar det lite tid att ställa om mig på nya världar och annorlunda karaktärer.
Persongalleriet i första boken var rätt så omfattande och här utökas det lite till, vilket gör att jag emellanåt blir lite förvirrad och måste stanna upp för att komma underfund med vem som är vem och vad de har för relation till varandra och vad det är för typ av alv.

I förra boken var ju draken Nyx min favorit och jag tycker fortfarande väldigt mycket om henne, men den här gången saknar jag lite den humor och den rapphet som var så tydliga i hennes repliker i Drakviskaren. På ett sätt så förändrades nog min uppfattning av henne också när jag blev medveten om den förbannelse hon drabbats av och såg framför mig hennes andra jag.

Tempot är högt i boken, det händer något hela tiden och det får mig att kasta mig över varje sida för att få reda på mer. Jag känner mig, märkligt nog, fortfarande "hemma" i den här världen och har inte så svårt för den som jag har med en del fantasyvärldar.

Demonviskaren är en lättläst bladvändare som jag verkligen inte blev besviken på! Det som hade underlättat betydligt var om det hade funnits någon typ av sammanfattning i början av boken av tidigare händelser, men trots att det inte fanns en sådan så flög sidorna bara förbi, berättelsen är ju så lättläst och spännande. Just nu ser jag verkligen fram emot sista delen i trilogin för att få veta hur det kommer att gå för Iszaelda och Akares och om det finns någon lösning för Keelans och Nyx problem.  Den här trilogin tycker jag väldigt mycket om!

Tack Whip Media för rec.exet!


Min recension av första delen i trilogin

Drakviskaren

Lovisa Wistrands blogg finns HÄR

Demonviskaren finns att köpa hos t ex

Adlibris Inbunden
Bokus Inbunden
CDON Inbunden


1 kommentar:

  1. Vad nyfiken jag blir! Jag brukar också önska mig en sammanfattning när jag läser just fantasy eftersom jag har ganska lätt att blanda ihop olika serier annars.

    SvaraRadera