söndag 28 januari 2018

En smakebit på søndag - De ursprungliga

Den här helgen blir det inte mycket läst men det blir så ibland. Lördagen gick åt till att först träffa Varulvskatten Scully och sen var det dags att månadshandla. På söndag har jag en del pappersarbete att göra som jag hoppas resulterar i att jag slipper det ärendet hädanefter. Men söndagen börjar alltid med En smakebit på søndag som numera anordnas av Betraktninger ~ tanker om bøker. Det går ut på att man bjuder på en smakbit av boken man läser och det finns bara en regel = no spoilers!


------------------------------

Min smakbit kommer från sidan 97 i De ursprungliga av Cecilia Larsson Kostenius (titeln är länkad till Bokus och där finns mer info om boken)"Pål kunde inte se några spår efter ovädret, men minnet av panikkänslan medan han förgäves hade paddlat under blixtarna var ännu färskt. Han fnös till över gudarnas arrogans, äver att inte över huvud taget verkade bry sig om hur deras handlingar påverkade människor och djur. En gång i tiden hade de måhända brytt sig, men det var länge sedan. 
I begynnelsen hade det inte funnits något annat än gudomar och jättar som krigade mot varandra i en ständig kamp mellan det goda och det onda. Det var den allsmäktiga urmodern Yaiya som slutligen hade besegrat jättarnas allfader genom att anta formen av en jättinna och förföra honom. Efter en natt tillsammans hade hon dödat honom innan hon hade övergett sin fysiska kropp, och av den hade hon skapat Manhem."
17 kommentarer:

 1. tack för smakbiten, verkar bli spännande.

  SvaraRadera
 2. känner inte till boken sedan tidigare. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 3. Tack för smakbiten, den kände jag inte till

  SvaraRadera
 4. En fantasy? Märkligt med fantasy, ibland känner jag mig jättesugen och ibland inte alls. Just nu är det inte alls :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med! Ibland är man sugen, ibland inte.

   Radera
 5. Tack för smakbiten. Känner inte till den boken. Vilken speciell katt, varulvskatten Scully... aldrig sett en sådan förut! :o

  SvaraRadera
 6. Den boken fikk jeg veldig lyst til å lese. men den er "selvfølgelig" ikke oversatt. Jeg får legge den på listen over svenske bøker jeg har lyste til å lese :-)
  Ha en riktig fin søndag!

  SvaraRadera
 7. Tack för smakbiten! Har inte hört talas om boken eller författaren.

  SvaraRadera
 8. Den här boken har jag läst även fast fantasy inte riktigt är min genre.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fantasy är egentligen inte riktigt min genre heller men jag försöker läsa sånt lite då och då.

   Radera
 9. Både coveret og smakebiten gjorde meg veldig nysgjerrig; det ser ut til å være en bok jeg kunne kost meg med :)

  SvaraRadera