torsdag 4 januari 2018

Hett i hyllan #125


Det är dags för årets första Hett i hyllan som anordnas av Bokföring enligt Monika. Hon säger

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

----------------

Jag har plockat fram ett till av mina loppisfynd

Mayada, dotter av Irak av Jean Sasson (titeln är länkad till förlagets sida och där finns mer info om boken)
Baksidestext:
"En julidag 1999 slår Saddam Husseins hemliga polis till mot Mayada al-Askaris lilla tryckeri i Bagdad och för henne till det fruktade Baladiyat-fängelset. I cell 52 sitter redan sjutton andra smutsiga, rädda kvinnor. Ingen av dem vet va de anklagas för. Ingen vet om de någonsin kommer att se sin man eller sina barn igen? Varje dag samlas dessa "skuggkvinnor" för att dela med sig av sina gripande levnadsöden och för att ge varandra styrka att överleva.
Det här är Mayadas och hennes medsystrars skakande vittnesmål inifrån fängelset."Den här boken köpte jag på mitt första besök på Solvalla bakluckeloppis 2014-06-15. Jag dras till den här typen av "biografier" och köper sådana nästan automatiskt när jag hittar dem på t ex loppisar. De brukar vara både lätt- och snabblästa och perfekta som sängläsning trots att 'ämnet ofta är ganska engagerande. Så den här behåller jag nog för jag har en känsla av att det inte lär dröja alltför länge innan jag läser den.


5 kommentarer:

 1. Den kände jag inte till, men jag förstår att du drogs till den.

  SvaraRadera
 2. Hade inbte hört talas om boken tidigare. Men den verkar intressant. Tack för tipset.

  SvaraRadera
 3. Nej den känner jag inte till, är säkert intressant.

  SvaraRadera
 4. Den verkar väldigt intressant så jag ska leta efter en recension hos dig snart då :).

  SvaraRadera
 5. Låter som en berörande bok, men jag har aldrig hört talas om den.

  SvaraRadera