måndag 22 januari 2018

Recension: Det sjunde rummet av Erika Svernström

Titel: Det sjunde rummet
Författare: Erika Svernström
Målgrupp: 9-12 år
Format: Kartonnage
Antal sidor: 252
Förlag: Idus förlag
Recensionsexemplar

"När Alvin och hans familj hälsar på mormor och morfar i Lysekil upptäcker barnen ett gammalt signalsystem bakom en tavla i köket. Man kan ringa från de sex olika rummen i huset, men en dag ringer det plötsligt från rum nummer sju. Men var är det sjunde rummet? Barnen börjar omedelbart leta samtidigt som oförklarliga saker händer runt dem. Varför har morfar och hunden blivit förgiftade? Vem för inbrott utan att ta något? Varför vaknar Alvin exakt klockan 02:17 varje natt? Men framför allt - vem är det som ringer från det sjunde rummet?"

-----------------------------

Jag läser ganska få barn- och ungdomsböcker men borde definitivt läsa fler för att hålla mig någorlunda uppdaterad. När jag nu fick förfrågan från författaren om jag ville läsa Det sjunde rummet så nappade jag direkt, boken verkade vara sådan som jag skulle gillat när jag var 9-12 år.

Jag blir redan i början av boken väldigt förtjust i Alvin, han är modig och nyfiken och fast besluten att lösa mysteriet. Och han är väldigt mån om sina syskon och om sina morföräldrar.
Intrigen är spännande och precis lagom klurig så man inte gissar sig till allt direkt utan det dyker upp små överraskningar på vägen. Slutet är precis perfekt för min smak!

Det sjunde rummet är en spännande berättelse med en huvudperson som man automatiskt tycker väldigt mycket om. Jag har en känsla av att barn i målgruppsåldern kommer att älska den här boken!

Jag har bjudit på en smakbit från boken i ett annat inlägg HÄR 

Tack Erika Svernström för rec.exet!

Det sjunde rummet finns att köpa hos t ex

Adlibris Kartonnage
Bokus Kartonnage
CDON Kartonnage


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar