onsdag 24 januari 2018

Recension: Vågornas viskningar av Tamara KcKinley

Titel: Vågornas viskningar
Originaltitel: Spindrift
Författare: Tamara McKinley
Format: Inbunden
Antal sidor: 356
Förlag: Forum bokförlag
Recensionsexemplar
Kaosutmaningen

"Året är 1905. Christy har alltid drömt om att resa från sitt hem i Tasmanien till den vilda och vackra ön Skye där hon föddes. Hon vill återse den storslagna naturen och den dramatiska kustlinjen i sitt hemland.
Nu, när hon är 65 år gammal, har hon äntligen bestämt sig för att resa. Med sig har hon sin försiktiga dotter Anne och sitt älskade barnbarn Kathryn, men ingen av dem känner till Christys förflutna - som är mörkare och mer komplicerat än de kunnat ana. Samtidigt som resan för dem närmare varandra hopar sig orosmolnen över familjens egendomar hemma i Tasmanien.
När de tre kvinnorna anländer till Skye dras sedan länge begravda minnen upp till ytan, minnen som är både smärtsamma och vackra och som kommer att förändra de tre kvinnornas liv för alltid."

-----------------------

När jag såg att den här skulle komma ut så ville jag absolut läsa den. Jag har alltid tyckt om Tamara McKinleys böcker men det är ett par år sedan jag senast läste en så den här gången gällde det att passa på när det nu kom ut en ny.

Christy fastnar jag för direkt, hon är okonventionell i en tid då det var viktigt för kvinnor att uppföra sig "passande". Även om jag tyckte om henne ända från början så faller jag handlöst för henne när hon sliter av sig skorna för att gå barfota...När man sedan får veta mer om Christys bakgrund och hennes liv på Skye innan hon kom till Australien så förstår man verkligen varför hon helt struntar i vad folk ska tänka om hennes tilltag.
Jag tycker väldigt mycket om den här typen av familjesagor om personer som tagit sig fram mot alla odds på egen kraft.

McKinleys miljöbeskrivningar är som vanligt helt otroliga. Jag befinner mig verkligen på den vilda ön Skye och ser klipporna och havet för att därefter förflyttas till det torra och varma Australien.

Vågornas viskningar är en lättläst och underhållande roman som för mig långt bort från snön och kylan i det vintriga Sverige. Berättelsen innehåller allt som man behöver för en stunds verklighetsflykt: kärlek, spänning, sorg och saknad och exotiska platser.

Tack Forum bokförlag för rec.exet!


Mer info om författaren och hennes böcker finns på Tamara McKinleys websidaVågornas viskningar finns att köpa hos t ex

Adlibris Inbunden/E-bok
Bokus Inbunden/E-bok
CDON Inbunden


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar