torsdag 29 mars 2018

Hett i hyllan #137


Torsdag morgon och då är det dags för Monikas Hett i hyllan. Hon säger

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

-----------------------

Jag har plockat fram ett loppisfynd igen


Sista resan av Carsten Jensen (titeln är länkad till förlagets sida och där finns mer info om boken)
Baksidestext:
"Marinmålaren Carl Rasmussen har nått stora framgångar med sina vackra målningar av segelfartyg, himmel och hav och har skapat ett gott liv för sig och sin familj i staden Marstal på Æro i Danmark. Men 1893, när han är i femtioårsåldern, vill han göra upp med sin dragning till det idylliska, sluta måla väggprydnader och hitta tillbaka till konsten. Han reser till Grönland för att försöka finna den inspiration som fyllde honom när han var ung konstnär och hade fattat det ovanliga beslutet att resa norrut. Då ledde Grönlandsresan till hans genombrott, men den här gången leder den till ett sammanbrott."







Den här boken är köpt innan jag började hålla koll på vad jag köper och när så det måste bli 2012 eller tidigare. Jag hade läst Vi, de drunknade och älskade den boken så när jag hittade den här var jag helt enkelt tvungen att köpa den. Jag kan inte fatta varför den här har blivit en hyllvärmare, för nu när jag läser baksidestexten så blir jag jättesugen igen på att läsa den. Alltså åker den tillbaka in i hyllan i väntan på att jag ska få tid till att läsa den.

2 kommentarer:

  1. Jag vill egentligen läsa mer av honom, var också helt såld på Vi, de drunknade :)

    SvaraRadera
  2. Den där boken låter intressant. Kände inte till den sedan tidigare.

    SvaraRadera