onsdag 21 mars 2018

Recension: Hotelldirektören av Rose Tillberg Mattsson

Titel: Hotelldirektören
Serie: Bebe
Författare: Rose Tillberg Mattsson
Format: Inbunden
Antal sidor: 340
Förlag: Visto förlag
Recensionsexemplar

"Den nyblivna änkan Bebe ärver makens åkeri och bestämmer sig för att ensam köpa och driva det gamla anrika hotellet i pappersbrukssamhället. Det är inte alla i bygden som gläds åt det vackra barnhemsbarnets framgångar. När en ung, råbarkad kock från Stockholm anländer till hotellet blir ingenting som det varit och allt ställs på prov."

----------

Hotelldirektören är första delen i en planerad trilogi och författarens debutroman. När jag fick en förfrågan från författaren blev jag intresserad av boken eftersom det finns något liknande i min bakgrund. Min mamma hade hotell och restaurang på en mindre ort på 60-talet och jag växte i princip upp i köket på det hotellet/restaurangen.

Personbeskrivningarna är välgjorda och man lär känna de olika karaktärerna väldigt snabbt. Tyvärr hade jag riktigt svårt för huvudpersonen Bebe, i mina ögon var hon faktiskt ett själviskt och bortskämt våp. Att jag uppfattar de så kan ha att göra med att jag omedvetet jämför Bebe med hur min mor var i samma situation. Den jag gillar däremot är Lisen, hon ser till att allt fungerar och gör det som behöver göras.

Det är högt tempo i berättelsen, man drivs framåt som läsare av att man vill veta vad som kommer att hända. Det dyker upp väldigt oväntade vändningar, att en berättelse inte är förutsägbar är nästan alltid positivt och gör mig ännu mer nyfiken på vad som ska hända. Tyvärr är handlingen lite spretig och jag tycker den  byter inriktning nånstans mitt i boken.

Att jag har en del invändningar betyder inte att jag inte gillar boken, Hotelldirektören är en charmig och underhållande bok som jag tyckte mycket om att läsa.

Tack Rose Tillberg Mattsson för rec.exet!

Mer info om författaren och hennes bok finns på Rose Tillberg Mattssons websida

Hotelldirektören finns att köpa hos t ex

Adlibris Inbunden
Bokus Inbunden
CDON Inbunden


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar