torsdag 1 mars 2018

Hett i hyllan #133


Idag ska vi iväg till Akademibokhandeln för att bläddra lite i reaböckerna och trots att jag vet att jag inte borde köpa fler böcker så lär jag komma hem med ett antal. Men innan vi åker så måste jag ju visa upp en av mina hyllvärmare i Monikas Hett i hyllan. Hon säger

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

--------------------------

Idag plockade jag ner en bok som inte är ett loppisfynd

Begravningsplatsen i Rom av Umberto Eco (titeln är länkad till förlagets sida och där finns mer info om boken)
Baksidestext:
"Simone Simonini lever ett dubbelliv. Till det yttre är han antikhandlare i Paris, men bakom den beskedliga fasaden gömmer sig en spion och förfalskare. Genom att åta sig tvivelaktiga uppdrag bidrar han till tillkomsten av dokument som påverkar historiens gång och människors öde.
Begravningsplatsen i Rom utspelar sig mot en bakgrund av faktiska händelser i artonhundratalets Europa. Här driver författaren friskt med rasistiska stereotyper och demonterar den tiden antisemitiska klichéer. Med skoningslös tydlighet visar han hur lögner kan planteras, vilseleda och leva vidare som sanningar. Inte bara för en kort tid, utan i generationer."

Den här boken köpte jag 2012 från Bokus när de hade ett erbjudande "Köp 4, betala för 3". Jag hade läst Rosens namn och tyckte mycket om den så den här köpte jag i förhoppningen att jag skulle gilla den lika mycket. Jag började faktiskt läsa den samma år men just då var det inte rätt bok för mig så jag la den åt sidan. Och sen har den blivit stående i bokhyllan utan att jag provat igen att läsa den.
Nu när jag läste baksidestexten så känner jag mig inte speciellt intresserad längre så jag får nog ta en funderare på om den ska få vara kvar eller om den ska ner i utrensningslådan.

3 kommentarer:

  1. Har också läst Rosens namn och vill läsa mer av författaren framöver.

    SvaraRadera
  2. Ja men den såg man får några år sedan, undrar om jag har den i bokhyllan.

    SvaraRadera
  3. Jag funderade på att läsa den när den kom, gillade ju Rosens namn.

    SvaraRadera